Over ons

Is composiet het antwoord op uw vraagstuk? Wij combineren de kracht van productontwikkeling en realisatie in eigen huis. Niet voor, maar samen met onze klanten realiseren wij kwalitatief hoogwaardige producten.

Van ontwerp en engineering naar tooling en eindproduct. Benieuwd geworden?

VVP Composites bedenkt, ontwerpt en fabriceert producten van composiet. Met in het team meer dan 25 jaar ervaring kunnen we snel schakelen. We zijn de juiste partij voor zowel een enkelstuk, prototype of one-off maar ook voor een serie tot ca. 500 stuks. Vakmanschap, efficiëntie en enthousiasme kenmerken ons team. We zijn een maakbedrijf met een hoog kennisgehalte.

De activiteiten zijn enerzijds business to business, in de vorm van projecten voor klanten, anderzijds worden er in eigen beheer producten ontwikkeld en verkocht aan consumenten. Daarvoor is de webshop We Do Create.

Projectorganisatie

Onze organisatie is ingericht op projectmatig werken. Of dat project nu een week of een jaar duurt; we zijn creatief en vindingrijk om te komen tot het resultaat waar onze klant naar op zoek is.

Productietechnieken

Wij zijn volledig vertrouwd met handlamineren, vacuüminjectie (onder folie of gesloten maltechiek) en gieten.

Faciliteiten

Onze werkzaamheden vinden plaats in onze (geïsoleerde) werkplaats, of op locatie (bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden, installatie). In Werkendam beschikken we over 350 m2 werkplaats, compleet uitgerust met afzuiging, schuurcabine, vloeistofdichte vloer, een kraanbaan tot 3.200 kg en 2 toegangen tot 4 meter breed.

Onze klanten

We werken voor een diversiteit aan klanten die actief zijn in de onder meer de zwembadbranche, de offshore en in de openbare ruimte.

Sinds 2019

Wanneer je al een langere tijd met elkaar samenwerkt, is het starten van een nieuwe onderneming wellicht meer een vanzelfsprekendheid dan een heel bewust gepland moment. In 2019 schreven Bas Pruijsen en Rik Verhagen een nieuwe onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Na 1,5 jaar gewerkt te hebben vanuit een kantoor en een kleine werkplaats, beide op een andere locatie, viel in augustus 2020 het besluit om door te pakken en per 1 januari 2021 een pand te huren om daar door te kunnen groeien.